Laat meer resultaten zien...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Laat meer resultaten zien...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Home / Referenties / Midwest Bio-Systems

Midwest Bio-Systems

Van minimale expertise in CAD-ontwerp tot het 25% sneller leveren van apparatuur met IronCAD. Toen Edwin J. Blosser in 1993 Midwest Bio-Systems bouwde in Tampico, Illinois, had hij één hoofddoel: de landbouw helpen gezonder en goedkoper te worden.

Tegenwoordig zijn de activiteiten van MBS mondiaal en beïnvloeden en verbeteren ze programma’s voor compostering en landbouwvruchtbaarheid in de VS en de rest van de wereld. Vanaf 2010 waren er alleen al in de Verenigde Staten meer dan tienduizend composteerders en nog eens duizenden dienstverleners en apparatuurleveranciers die de verwerkingsinfrastructuur ondersteunden. En die aantallen groeien.

speciale apparatuur

Nadat hij de opleiding Renewable Farming had afgerond, kwam Edwin naar Europa en vond hier aanvullende technologie en technieken voor het opvangen van vrije zonne- en atmosferische energie die door het grootste deel van de boerengemeenschap verloren gaat. Een deel hiervan kwam voort uit de speciale verwerking van de compostproductie tot een product genaamd ‘Humus Compost’. Dat vereist speciale composteringsapparatuur zoals Compost Turners die elk individueel deeltje kunnen verwerken met consistente en voorspelbare resultaten.

Door het creëren van state-of-the-art compostzwadendraaiers stelde zijn Midwest Bio-Systems-technologie boeren in staat duurzame, biologische teeltpraktijken te implementeren, waardoor de creatie van gezondere bodems en vervolgens gezonder voedsel voor lokale bedrijven verder werd bevorderd.

IronCAD draagt bij aan vooruitstrevende visie

Composteren is groter dan ooit en de afgelopen tien jaar heeft Midwest Bio- Systems maatregelen genomen om bij te dragen aan die groeiende impact. De 3D CAD-software van IronCAD maakt deel uit van de vooruitstrevende en economische visie van het bedrijf.

Groeien met IronCAD

De omschakeling van kleine naar grootschalige operaties is vaak een uitdaging voor machinefabrikanten zoals Midwest Bio-Systems, die hun invloed willen vergroten. Toen MBS behoefte had aan een schaalbare transitie, probeerden ze de juiste 3D CAD-ontwerpsoftware te implementeren om dit mogelijk te maken.

Concepten en testen

 Vanuit de wens om te conceptualiseren en te testen zonder het gebruik van een steekvlam en lasapparaat, koos het MBS-team voor en investeerde in de gebruiksvriendelijke ontwerpmogelijkheden van IronCAD, waardoor hun bedrijf werd getransformeerd door gebruik te maken van hun nieuw verworven vermogen om:

  • Fabriceer, test en visualiseer het ontwerp van de compostmachine van MBS in 3D
  • Elimineer complicaties en uitdagingen bij het handmatig hanteren van compostzwaddeksels door IronCAD-ontwerp van een mechanische textielroller
  • Verkort de tijd tussen concept en fabricage zonder kostbare tijd, middelen en materiaal te verbruiken.

“IronCAD heeft ons in staat gesteld om te ontwerpen en te leveren en de mogelijkheid om naar ons model te kijken en wijzigingen aan te brengen om te zien wat werkt en wat niet, wat een enorm voordeel is. We zouden nooit meer terug willen naar de oude manier”

Eenvoudig te leren

Zonder eerdere ervaring met CAD-ontwerpsoftware, waren leden van het MBS-team snel gewend aan het eenvoudig te leren drag-and-drop-systeem van IronCAD, waardoor ze hun productiecyclus volledig konden transformeren door een grootschalige PT190-compostomzetter te ontwerpen en te leveren voor een klant in slechts driekwart van de gebruikelijke tijd.

Hoe is Midwest Bio-Systems de uitdaging van het opschalen en uitbreiden van hun compostbedrijf en advies door de jaren heen aangegaan?
“Met IronCAD konden we grotere machines bouwen waarmee we competitiever konden zijn op die grootschalige compostmarkt”, bevestigt MBS-teamlid Dustin Kropf.

Bekijk meer ervaringen van IronCAD-gebruikers

HangOn

HangOn is een wereldmarktleider die gespecialiseerd is in het maken van maskeringen en ophangingen voor alle industriële lakkerijen. De oorsprong van het bedrijf ligt...

De Salamander Openhaarden & Metaalbewerking

Wij zijn De Salamander Openhaarden & Metaalbewerking, gevestigd in Best. Ruim 40 jaar geleden is onze eigenaar Rinus begonnen met de hand, maatwerk openhaarden...

De Jongh Metaal

De Jongh Metaal is een klein allround staalconstructiebedrijf gevestigd in Zuid-Holland. Zij doen alles van ontwerp tot het uitvoeren en plaatsen van grote of kleine...

De Jongh Machines

De Jongh Machines B.V. is specialist in het produceren, leveren en aanpassen van machines. ‘’Onze kracht ligt in het specificeren van de machine naar de wensen van de...