Laat meer resultaten zien...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Laat meer resultaten zien...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Home / Referenties / HangOn

HangOn

HangOn is een wereldmarktleider die gespecialiseerd is in het maken van maskeringen en ophangingen voor alle industriële lakkerijen. De oorsprong van het bedrijf ligt in Zweden en inmiddels is HangOn over de hele wereld aanwezig, met distributeurs in meer dan 40 landen.

Met de voortdurende ontwikkeling van internationale activiteiten zorgt HangOn ervoor dat zij aan de behoefte van haar klanten kan voldoen. HangOn is groot geworden door een continuïteit van investeringen en door het ontwerpen van slimme oplossingen. Een voorbeeld hiervan is de strategie “Fill the line“: hoe vul ik mijn coatinglijn zo efficiënt mogelijk.

De overstap naar IronCad

In 2016 is binnen HangOn de start gemaakt met IronCAD. Het moederbedrijf had al langere tijd de intentie om een nieuw 3D CAD-pakket te introduceren. Dit is toentertijd IronCAD geworden. Na uitvoerige testen door het moederbedrijf in Zweden is ook de afdeling in Nederland overgestapt op IronCAD. Willem Aengenend van HangOn vertelt: “IronCAD heeft net wat meer te bieden dan alternatieve 3D-tekenprogramma’s”.

Visueel ontwerpen

IronCAD wordt binnen HangOn ingezet voor alle oplossingen die afwijken van de standaard. Van een simpele plug of haak, tot complete hang- of maskeeroplossingen voor een geheel nieuw project. Willem: “Het mooie van IronCAD is dat je visueel oplossingen kunt laten zien en delen, alvorens ze daadwerkelijk vervaardigd zijn. We kunnen dus letterlijk de oplossing in het product tekenen en meteen ophangen in een lijnconcept”.

Meerdere onderdelen in één scene

Een voordeel van IronCAD is dat er meerdere items in één scene ontworpen kunnen worden. “De mogelijkheid om meerdere producten te modelleren in één scene en deze weer te kunnen combineren tot één grote assembly laat mij productief werken”, aldus Willem.

Bibliotheken

HangOn maakt ook gebruik van de bibliotheek mogelijkheden van IronCAD. Zo hebben ze eigen opgebouwde bibliotheken en maken ze gebruik van Mechanical, de bibliotheek met vooraf gemaakt ontwerpen voor industriestandaarden.

Werken met IronCAD ervaart HangOn als een investering in de toekomst, het blijkt voor hen een zeer effectief 3D-software pakket te zijn.

BEKIJK MEER ERVARINGEN VAN IRONCAD GEBRUIKERS

De Jongh Machines

De Jongh Machines B.V. is specialist in het produceren, leveren en aanpassen van machines. ‘’Onze kracht ligt in het specificeren van de machine naar de wensen van de...

De Salamander Openhaarden & Metaalbewerking

Wij zijn De Salamander Openhaarden & Metaalbewerking, gevestigd in Best. Ruim 40 jaar geleden is onze eigenaar Rinus begonnen met de hand, maatwerk openhaarden...

Midwest Bio-Systems

Van minimale expertise in CAD-ontwerp tot het 25% sneller leveren van apparatuur met IronCAD. Toen Edwin J. Blosser in 1993 Midwest Bio-Systems bouwde in Tampico,...

De Jongh Metaal

De Jongh Metaal is een klein allround staalconstructiebedrijf gevestigd in Zuid-Holland. Zij doen alles van ontwerp tot het uitvoeren en plaatsen van grote of kleine...