Laat meer resultaten zien...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Laat meer resultaten zien...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Home / Referenties / De Salamander Openhaarden & Metaalbewerking

De Salamander Openhaarden & Metaalbewerking

Wij zijn De Salamander Openhaarden & Metaalbewerking, gevestigd in Best. Ruim 40 jaar geleden is onze eigenaar Rinus begonnen met de hand, maatwerk openhaarden maken achter in een schuurtje ergens in Best. We zijn van oorsprong een producent van op maat gemaakte openhaarden die op gas en hout worden gestookt. Ook hebben we gesloten gashaarden en standaard inzethaarden met bepaalde standaardafmetingen.

Eigen productie

We hebben een groot dealernetwerk in Nederland, België, Duitsland, Engeland en andere landen in de EU. Na de grote vraag van de consument is het bedrijf door deze jaren uitgegroeid tot één van de grootste in op maat gemaakte openhaarden binnen Nederland. Door de jaren heen is er veel met de hand gemaakt, nu we een aantal jaren een eigen laser hebben kunnen we alle getekende projecten zelf uitsnijden, kanten, zetten, lassen, nabewerken en zelfs spuiten in onze eigen spuitcabine.

Zoektocht naar een ander CAD-pakket

Voorheen hadden we alleen een 2D-programma en moesten op zoek naar een toegankelijk 3D-programma. Na wat research en ons zelf informeren zijn we bij IronCAD terecht gekomen. Het was dan ook al na een paar dagen proefversie duidelijk dat we voor dit pakket wilden gaan. Toegankelijk, gebruiksvriendelijk, goede service en vooral betaalbaar.

Toegevoegde waarde van IronCAD

Sinds we met IronCAD werken kunnen we ook andere producten aanbieden. In principe alles wat te maken is van staal, RVS of Aluminium. Je mag dan denken aan van kasten voor interieur van staal, een bloembak van cortenstaal, schoorsteenkappen, trapbekleding van staal, tot aan automatische afvalbakken voor gemeentes en nog veel meer producten. We krijgen de meest uiteenlopende aanvragen en kunnen daarom bijna alles produceren, een enkele keer moeten we helaas nee verkopen aan de klant.

In principe wordt elk besteld product uitgewerkt in IronCAD. Wij zetten de gemaakte producten in een bibliotheek. Waardoor het steeds makkelijker wordt om bestaande soortgelijke producten snel en makkelijk aan te passen.

Uitbreidingen, tools & tricks

Wij maken nu drie jaar gebruik van IronCAD en doen dit met twee personen. Inmiddels hebben we alle tools en tricks onder de knie die voor ons belangrijk zijn. We maken het meest gebruik van het Sheet Metal gedeelte. Daarom hebben we ook gekozen voor de uitbreiding Mechanical. IronCAD specialist Bas heeft ons deze aangeraden nadat hij zag wat voor werk we allemaal maken. Dus ook de servicedesk mensen denken met je mee, daar houden wij van.

“Deze uitbreiding is zeer waardevol voor ons en scheelt enorm veel tijd in de werkvoorbereiding”

Sheet metal functies

De Mechanical functie kan van een samengestelde tekening van verschillende sheet metal parts met een druk op de knop alle bestanden unfolden en een gewenst bestand maken. Enorm tijdbesparend. Ook zit er een standaard functie in om platen te kunnen verbinden met een pen-en-gatverbinding wat ons veel tijd bespaart. En dat zijn nog maar twee van de vele extra functies, waarvan we nog geen gebruik van maken.

service

Werkt het systeem niet mee of kom je ergens niet uit? Geen probleem, je wordt vrijwel meteen geholpen door de vriendelijke medewerkers.

Bekijk meer ervaringen van IronCAD-gebruikers

Van Keulen Interieurbouw

Van Keulen Interieurbouw is een familiebedrijf met een lange historie. Opgericht in 1944 door timmerman en meubelmaker Lammert van Keulen. Nu, na bijna 80 jaar van...

Design en Meer

Gevestigd in Roelofarendsveen vind je Design en Meer. Dit meubelmakersbedrijf is gespecialiseerd in maatwerk interieur en meubelen. Zo’n negen jaar geleden richtten...

Boaz hout en meubels

Boaz van Frankenhuyzen zet zich sinds 2019 in voor zijn eigen bedrijf ‘Boaz hout en meubels‘. De naam is veelzeggend voor de werkzaamheden van het bedrijf; namelijk het...

Clean2Anywhere

Een stichting met een opmerkelijke missie. Veranderen is moeilijk, we horen het zo vaak, vooral als je probeert ons collectieve gewoontegedrag te veranderen om zo te...