Laat meer resultaten zien...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Laat meer resultaten zien...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Home / Referenties / Thomas Bos Interieurbouw

Thomas Bos Interieurbouw

Thomas Bos Interieurbouw is een vakkundige interieurbouwer en kenmerkt zich door dicht bij de mensen te staan waarbij er gewerkt wordt met persoonlijke aandacht. Een aantal jaar geleden begonnen zij met tekenen in IronCAD, waarna ze verschillende stappen hebben gezet met o.a. Para-Flex voor het verder automatiseren van het productieproces. Werkvoorbereider Stefan vertelt ons waarom bij Thomas Bos Interieurbouw de software niet meer weg te denken is.

Goede samenwerking voor een perfect eindresultaat

Het bedrijf is opgericht in 2005 en begon in eerste instantie als interieurmontage. Waarna het zich door de jaren heen ontwikkelde met een eigen productie. Het team is intussen uitgegroeid tot 8 werknemers, 2 stagiaires en een aantal zzp’ers. De reden van succes is volgens hen te danken aan het goed samenwerkende team, dat meedenkt met de klant en hen ontzorgt. Ze staan als team achter het product. “Het gaat hier de deur niet uit zonder dat we zeker weten dat het allemaal perfect is”, Stefan.

De keuze voor een alles-in-een-oplossing

IronCAD wordt hier ingezet voor letterlijk alles: van simpele panelen tot complete interieurs. Vóór IronCAD had het bedrijf nog geen tekenpakket, maar de omschakeling was vrij simpel. “Het is gemakkelijk op te pakken”, aldus Stefan.

Doordat alles in één programma zit maak je minder fouten.

“De keuze viel destijds op IronCAD omdat het zo uitgebreid is. We gebruiken de software voor presentatie aan de klant, machines aansturen, CNC-programma’s en zaag- en inkooplijsten genereren. Met het 3D-ontwerp heeft de klant meteen al een goed beeld van wat ze kunnen verwachten. Doordat alles in één programma zit maak je minder fouten. Je hoeft niet alles zelf in te voeren in verschillende programma’s”, Stefan.

Niets is te gek

Wat een voordeel is van IronCAD? Stefan geeft aan: “Het handige is dat je heel vrij bent met tekenen. Niets is te gek. Je bent zelf aan het construeren met IronCAD, in tegenstelling tot andere pakketten waarbij je niet aan het tekenen bent, maar meer gebruik moet maken van formules en waardes moet invullen. Het tekenen in IronCAD is simpel én het biedt de benodigde informatie voor het correct aansturen van de machines e.d.”.

Foutloos produceren met Para-Flex

Bij Thomas Bos Interieurbouw is Para-Flex Pro & CAM in gebruik. Stefan: “Het is al snel goed gaan lopen. We hebben hier een BHX (HOMAG CNC-machine) staan. De implementatie hiervan met Para-Flex CAM was heel eenvoudig. Hierdoor konden we gelijk productie draaien en finetunen, wat vrijwel vlekkeloos verliep”.

Produceren vanuit de tekening

“In de werkplaats gaat het stukken sneller. Op kantoor zijn we wel iets langer bezig, gezien wij ervoor moeten zorgen dat alles tot in de kleine details klopt.

Alles wat wij tekenen wordt ook exact zo gemaakt.

Eigenlijk zijn we dus al aan het produceren in de 3D-tekening”, Stefan.

Foutmarge van bijna 0%

“Zaaglijsten worden door de software gegenereerd, waardoor we dit niet handmatig hoeven te doen. De foutmarge wordt hierdoor ook verkleind tot bijna 0%. Wanneer we tegen fouten aanlopen is dit 99% van de tijd al in de teken-fase. Zelfs dit wordt alsmaar minder, omdat we alles vanuit de catalogus tekenen”, Stefan.

Korte lijntjes

Stefan: “Support en service vanuit Dynfos is zeer goed. Doordat de lijntjes kort zijn is het makkelijk om te communiceren met elkaar. Als we ergens tegenaan lopen dan wordt er direct meegekeken. Hierdoor worden de vragen of problemen direct verholpen en beantwoord”.

Bekijk meer ervaringen van IronCAD-gebruikers

Clean2Anywhere

Een stichting met een opmerkelijke missie. Veranderen is moeilijk, we horen het zo vaak, vooral als je probeert ons collectieve gewoontegedrag te veranderen om zo te...

Van der Lee Interieurbouw

Het Brabantse bedrijf Van der Lee Interieurbouw is inmiddels een begrip in Uden en omstreken. De meubelmakerij vervaardigt al vanaf 2000 maatwerk meubelen en sfeervolle...

Van Keulen Interieurbouw

Van Keulen Interieurbouw is een familiebedrijf met een lange historie. Opgericht in 1944 door timmerman en meubelmaker Lammert van Keulen. Nu, na bijna 80 jaar van...

Idos Interieurs

Bij Idos Interieurs weten ze dat het vertalen van de wensen en ideeën van de klant puur topsport is. Het gaat er immers om dat het eindresultaat tot de verbeelding...